Kérdés esetén keressen bizalommal:
+3617886676
Összetevői olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulhatnak a koleszterinszint szabályozásához.
Ez az egyedülálló, erős és hatékony formula kiválóan támogathatja a normál, egészséges koleszterinszintet. Ez a formula szerves koncentrált vörös élesztő rizst és 10 további támogató gyógynövényt tartalmaz, amelyek rendkívül hatékonyságot tesz lehetővé.
Az egészséges máj rendkívül fontos a szervezetünk megfelelő működéséhez, hiszen rengeteg folyamatban vesz részt. A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigye, mely többek között a méregtelenítésért felelős. Szerepe nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok normális működéséhez.
A máj termeli a koleszterint, mely az epe fontos alkotórésze, tisztítja a beérkező vért, keményítőt tárol, valamint számos létfontosságú fehérjét és alvadási faktort termel, A, D és B12 vitaminokat raktároz.
A Hepa Balance kapszula hatóanyagai segítik a mérgező anyagok szervezetből történő kiválasztását, a normál zsíranyagcserét.
Nettó tömeg: 22,6 g = 60 kapszula
Összetevők: kapszula anyaga (sűrítőanyag: hidroxi-propil-metil-cellulóz), máriatövis kivonat 80% szilimarin, 30% szilibin tartalommal, vörösélesztős rizs kivonat 3% monakolin K tartalommal, bibhitaki (terminalia bellirica) kivonat, articsóka kivonat 5% cinarin tartalommal, tövises kapri(capparis spinosa) kivonat, mezei katáng (cichorium intybus) kivonat, ardzsuna (terminalia arjuna)kivonat, amla (phyllanthus emblica) kivonat, édesgyökér (glycyrrhiza glabra) kivonat, cickafark (achillea millefolium) kivonat, francia tamariska (tamarix gallica) kivonat.
Hatóanyagok a napi adagban (2 kapszula):
Máriatövis kivonat 150 mg (80% szilimarin 120 mg ebből 30% szilibin 45 mg)Vörösélesztős rizs kivonat 140 mg ebből 3% monakolin K 4,2 mgBibhitaki (terminalia bellirica) kivonat 80 mgArticsóka kivonat 50 mg ebből 5% cinarin 2,5 mgTövises kapri (capparis spinosa) kivonat 50 mgMezei katáng (cichorium intybus) kivonat 50 mgArdzsuna (terminalia arjuna) kivonat 50 mgAmla (phyllanthus emblica) kivonat 20 mgÉdesgyökér (glycyrrhiza glabra) kivonat 15 mgCickafark (achillea millefolium) kivonat 10 mgFrancia tamariska (tamarix gallica) kivonat 10 mg
Minőségét megőrzi (hónap/év) a jelzett hónap végéig (lásd a csomagoláson).Száraz, hűvös helyen tárolandó.Adagolás: napi 2 kapszula, bő folyadékkal bevéveA csomagolás 30 napi adagot tartalmaz.
Figyelmeztetések:
A fogyasztó az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. A terméket kisgyermekek elől elzárva tárolja!Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!
A népi gyógyászatban évszázadok óta alkalmazott máriatövis májvédő hatása kapcsán lett ismert. E gyógynövény a benne megtalálható szilimarin hatásának ami egy természetes antioxidáns vegyület köszönheti ezt a képességét.
A szilimarin segíti a máj saját tisztító folyamatait a különböző káros anyagokkal (alkohol, antibiotikumok, gyógyszerek, kábítószer, higany, nehézfémek, növényvédő szerek, gombamérgek) szemben. Jótékony hatása továbbá, hogy fokozza a májsejtekben végbemenő fehérjeszintézist, erősítve a szabad gyökökkel szembeni védelmet.
A máriatövis hatására az elhalt májsejtek gyorsabban cserélődnek le, ily módon a károsodott szövetek hamarabb regenerálódnak.
A máriatövis számos különböző betegség kiegészítő kezelésében nyújthat segítséget, ilyenek a következők:
● NASH - a nem alkoholos eredetű zsírmájból kialakuló, krónikus májbetegség (steatohepatitis) - A NASH-betegek szervezetében a máj egyes enzimei (hepatikus enzimek, különösen az alanin-aminotranszferáz, röv. ALT) kórosan megnövekedett mennyiségben vannak jelen, ezen anyagok mennyiségének csökkentésében nyújthat segítséget a szilimarin.
● Májfibrózis - A szilimarin antioxidáns hatása révén csökkenti a szervezetben lévő oxidatív stresszt, mely így segítve a betegség kezelését.
●Alkoholfogyasztás okozta májkárosodás - Méregtelenítő hatása révén a máriatövis hozzájárul a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás által májat ért terhelés enyhítéséhez.
Mint a sajtot, eerjesztéssel állítják elő, melynet a hagyományos kínai gyógyászatban több ezer éve használnak erőteljes egészségjavító hatása miatt.
A vörösélesztős rizs egy monacolin K nevű vegyületet tartalmaz, mely kedvező hatással van a koleszterin és vércukor anyagcserére is.
21 különféle klinikai vizsgálat igazolta, hogy vörösélesztős rizs hatékonyan képes csökkenteni a kolesztein szintet és a monavolin javítja az erek belső felületét borító vékony (endothel) réteg működését, az erek rugalmasságát,
Ezért annyira népszerű mindazok körében, akik szeretnék megóvni szív- és érrendszerüket, a vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, mert a tápanyagprofiljuktól nem tér el.
Az articsóka elősegíti a vérzsírok (koleszterin és trigliceridek) normál szinten tartását, ezzel támogatja a szív és az érrendszer egészségét. Támogatja az emésztőnedvek elválasztását, elősegíti az egészséges emésztést. Támogatja a máj egészséges működését és az epefolyadék normál áramlását.
Az articsókalevél-kivonat összetett hatása révén járul hozzá a koleszterinszint-csökkentéséhez. A hatás egyrészt az epetermelés fokozásával alakul ki. Az epefolyadék ugyanis nagy mennyiségű koleszterint tartalmaz. Kiválasztásának fokozásával csökken a máj koleszterinkészlete, ami a vérben lévő koleszterinből pótlódik, ezáltal csökkenti annak szintjét. Az articsókalevél hatóanyagai (luteolin, cinarozid) egyúttal gátolják a koleszterin termelődését. A vizsgálatok szerint a gátló hatás összefüggést mutatott az elfogyasztott articsóka levél kivonat mennyiségével.
A koleszterinszint csökkentő hatást az articsóka leveléből kivont cinarin esetében is bizonyították, csökkenés mértéke 20% és 31% között volt. A kutatásokban a cinarin jelentősen (24%-kal) csökkentette a vérzsírszintet is. Az articsókalevél kivonata a koleszterin- és vérzsírszint csökkentésén kívül az érfalak rugalmasságának megőrzésével is hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez.
Tartalmaz B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E-, J-vitamint és kifejezetten bővelkedik K-vitaminban. Található még benne mangán, vas, magnézium, az ásványi anyagok közül rézben a leggazdagabb. Kiváló szódiumforrás, héjában jelentős mennyiségű kaparirutint találhatunk (keserű glükozidot), amely vízhajtó és reuma ellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Gyengéden szabadít meg a szervezetben felhalmozódott folyadékoktól, ennek következményeként lejjebb nyomhatja a magas vérnyomást is. A benne lévő rutinnak köszönhetően csökkenti a vér koleszterinszintjét.
A kapribogyó a májbetegségek súlyosbodását is segíthet megakadályozni. Alkoholmentes zsírmájbetegségben szenvedő betegeket vizsgáltak, akiknek kapribogyó-kivonatot is adtak. Megállapították, hogy ez a gyógynövény jelentősen csillapíthatja a betegség kellemetlen tüneteit.
A katángkóró májat, vesét, lépet tisztít, az epehólyag tökéletes kiürítését segíti elő, enyhe vízhajtó hatású. Régen sárgaság ellen is alkalmazták. Elősegíti a bélműködést, nem engedi, hogy az elfogyasztott étel maradéktalanul felszívódjon és lerakódjon a szervezetünkben.
A mezei katáng másik neve vadcikória. Amikor sokan itták a cikóriakávét, nagyon kevés volt az epe- és májbeteg ember, mert a természetes módon tiszította a májat, vesét, lépet. A felesleges epét és vizet elhajtotta.
Már az egyiptomi Ebers-tekercsek is említik a katángot, mint gyógynövényt, szóval hatását nem ma fedeztük fel, viszont a mai módszerekkel igazoltuk.
Az ajurvéda a szív gyógyszereinek királynőjeként ismeri. Erősíti a szívizmokat, javítja a vérkeringést és a tüdő vérellátását. Magas koleszterinszint, koszorúér betegségek ér-regenerálás, magas vérnyomás esetén jellemző a használata. Erősíti a szívizmokat, segíthet regenerálódni szívbetegség és a szívet ért támadások után. Hatékony antioxidáns, csökkenti az oxidatív stresszt a szív- és érrendszerben.
A Terminalia aktív hatóanyaga tartalmaz: tanninok, kardenolidt, triterpenoid szaponinok (arjunikus sav, arjunolikus sav, arjunglikozidok) flavonoidok (antioxidáns tulajdonságú növényi anyagok), oligomer proantocianidinok (OPC-k), fitosterolok, kalcium, magnézium, cink és réz. Természetes módon csökkenti a koleszterin szintet.
Az indiai egres (amla) már az ókorban nagy megbecsülésnek örvendett. Támogatja az anyagcserét, erősíti a májat, magas C-vitamin-tartalma révén erős antioxidáns: megköti a gyulladásokat és a bőr öregedését előidéző szabad gyököket, jó hatással van a mentális funkciókra, kiváló méregtelenítő.
Klinikai vizsgálatokban az indiai egres fogyasztása során csökkent a résztvevők teljes szérum koleszterinszintje, két héttel a szedés megkezdése után a hiperkoleszterinémiás alanyoknál szinte teljesen visszaállt a normál érték.
Már a régi kínai gyógynövény könyvek is említik, sőt az egyiptomi papirusztekercseken is találtak rá utalást.
A kínaiak első nagy füvészkönyve, amely a monda szerint több mint 5000 éve íródott, kiemelten foglalkozik az édesgyökérrel, amely azóta is Kína egyik legnépszerűbb gyógynövénye. Ők torokfájások csökkentésére, valamint köhögés, malária, ételmérgezés, légzőszervi megbetegedések, máj- és méhpanaszok gyógyítására ajánlották.A Máj problémák - májgyulladás, májzsugor, zsírmáj - gyógyításában megszünteti a panaszokat, regeneráló megújító hatású.
A gyökér flavonoidjai közül az izolikviricigenin és a likviricigenin görcsoldó hatásúak. A flavonoidok közül kiemelendő a glabridin, ugyanis részben ennek tulajdonítják az édesgyökér testsúlycsökkentő hatását, amely a zsírok oxidációjának gyorsításával függhet össze.
Kivonata laboratóriumi körülmények között több vírus ellen (HIV, herpes simplex, citomegalovírus, hepatitis A stb.) hatásosnak bizonyult, valamint antibakteriális aktivitással is rendelkezik. A növényt Japánban tradicionálisan alkalmazzák hepatitisz kezelésére.
Hasi fájdalmakra, puffadásra, emésztésjavításra is kiváló. Serkenti az epeváladék termelést. Húgyúti betegségekben, légzőszervi bajoknál nélkülözhetetlen. Kiváló gyulladáscsökkentő, hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya- és fogínygyulladásra használható.
A cickafark rengeteg hatóanyagot tartalmaz, melyek a következők: illóolaj, melynek összetevői pinén, cineol, továbbá szeszkviterpén származékok (kamazulén, proazulének - ezek allergizálhatnak), cseranyagok, flavonoidok, szalicilsav.
A Tamarix gallica, egy májstimuláns és tonizáló, egyre több vizsgálat tárgya, mivel ígéretesnek tűni a májmarkerek javításában, a máj oxidatív stressz okozta problémák csökkentésében.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16698044/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16789436/
Ghosal S, Triethi VK, and Chauhan S, Active xconstituents of Emblica officinalis: Part 1.-The chemistry and antioxidative effects of two new hydrolysable tannins, Emblicanin A and B, Indian Journal of Chemistry 1996; 35B: 941-948.
Yokozawa T., Kim H.Y., Kim H.J., Okubo T., Chu D.C., & Juneja L.R. (2007). Amla (Emblica officinalis Gaertn.) prevents dyslipidaemia and oxidative stress in the ageing process. British Journal of Nutrition, 97(6): 1187–1195. Retrieved February 13, 2013.
Koshy S.M., Bobby Z., Hariharan A.P. & Gopalakrishna S.M. (2012). Amla (Emblica officinalis) extract is effective in preventing high fructose diet-induced insulin resistance and atherogenic dyslipidemic profile in ovariectomized female albino rats. Menopause, 19(10): 1146–1155. Retrieved February 13, 2013.
Suja RS, Nair AM, Sujith S, Preethy J, Deepa AK. Evaluation of immunomodulatory potential of Emblica officinalis fruit pulp extract in mice. Indian J Anim Res. 2009; 43:103–6.
Khandelwal S, Shukla LJ, Shanker R. Modulation of acute Cadmium toxicity by Emblica officinalis fruit in rat. Indian J Exp Biol. 2002;40:564–70.
E. A. Poltanov, A. N. Shikov, H. J. D. Dorman et al., „Chemical and antioxidant evaluation of Indian gooseberry (Emblica officinalis Gaertn., syn. Phyllanthus emblica L.) supplements” Phytotherapy Research, vol. 23, no. 9, pp. 1309–1315, 2009